Elleboogpijn

Om dingen te dragen en uw hand te kunnen sturen, gebruikt u veelvuldig uw elleboog. Voor deze ondersteuning moet de elleboog stabiel en bewegelijk zijn. Elleboogpijn kan ontstaan door allerlei oorzaken. Door slijtage, herhaalde bewegingen of een ongeluk kan hij instabiel worden of geblesseerd of stijf raken. De fysiotherapeut kan u bij deze pijn helpen.

Hoe ziet de elleboog eruit?

Het ellebooggewricht is zeer complex. Drie botten vormen samen het ellebooggewricht: De bovenarm <humerus), het spaakbeen (radius) en de ellepijp (ulna). Door gewrichtsbanden en kapsel worden de botten op hun plaats gehouden. Om de elleboog heen zijn verschillende spieren aangehecht met peesweefsel, die beweging van de elleboog mogelijk maken. Het is belangrijk dat de weefsel bij beweging goed over elkaar kunnen bewegen. Hier zorgt de slijmbeurs voor. Dit is een soort glad, glibberig kussentje. Om de spieren te kunnen bewegen lopen er zenuwen en bloedvaten langs de elleboog. De zenuwen geven prikkels af aan verschillende delen van de arm, zodat de spieren kunnen bewegen, maar ook om pijn te kunnen voelen. De bloedvaten leveren bloed aan de spieren, zodat de arm en hand van zuurstof en voedingstoffen worden voorzien.

Aandoeningen

Loop niet te lang door met elleboogklachten!

Weet u niet precies wat u voor klacht heeft? Klik dan hier en doe de gratis fysiocheck.

Wilt u weten welke behandelingen wij kunnen doen om uw klacht te voorkomen? Klik dan hier voor ons behandelingenoverzicht.
Of maak hier een afspraak!

Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?