Oncofit Arnhem – Meer bewegen bij kanker helpt!

Als u kanker hebt en daarvoor behandeld wordt, is de kans groot dat u door de combinatie van de ziekte en de behandeling vermoeid raakt. Veel rust lijkt dan beter dan fysieke inspanning. Toch blijkt in veel gevallen het tegendeel waar. Juist door meer te bewegen bij kanker, of zelfs te sporten, bestrijdt u die vermoeidheid effectiever. Lees hier ook de folder van www.tegenkanker.nl.

Wie bij de diagnose kanker een redelijk goede conditie en voldoende spiermassa heeft, zal een chemokuur of bestraling beter kunnen doorstaan. Ook komt uit onderzoek naar voren dat wie tijdens de behandeling lichamelijk actief blijft, positieve gezondheidseffecten ervaart. Zo is chemotherapie beter te verdragen als u voldoende blijft bewegen. En u verkleint daarmee ook het risico op voortijdig stoppen van de behandeling. In geval van een operatie wordt het herstel bespoedigd als u fysiek actief bent – zowel vóór als na de ingreep.

Als kankerpatiënt kunt u natuurlijk gewoon beginnen met bewegen en daarmee zelf direct bijdragen aan een succesvollere behandeling. Als Preventiecentrum bieden wij mensen met kanker (voor, tijdens en na een behandeling) een persoonlijke beweegprogramma aan door een in kankerzorg gespecialiseerde fysiotherapeut. Bij dit beweegprogramma wordt er voor u uitgezocht welke inspanning u in welke fase aankunt. De fysiotherapeut zal de duur, de intensiteit en de aard van het bewegingsprogramma steeds weer zorgvuldig afstemmen op uw mogelijkheden van het moment. Ook een licht programma kan al helpen om vermoeidheid en andere klachten te doen verminderen.

Het programma

  • Het programma bestaat uit 12 weken lang begeleid worden door een oncologisch fysiotherapeut
  • Het doel van het programma is verbeteren van de kwaliteit van leven.
  • De trainingsopbouw en oefeningen zijn individueel afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding tijdens de training.
  • Je traint 2 keer in de week op maandag en donderdag.

Vergoeding en kosten

Wanneer u aanvullend verzekerd bent zullen er 5 fysiotherapeutische behandelingen worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Daarnaast wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 33,85 per 4 weken. Ben u niet aanvullend verzekerd? Dan betaalt u € 59,- voor de intake en daarna € 42,- per behandeling. Voor andere tarieven klik hier.

Therapeuten

Anne van Elleswijk

Aanmelden Oncofit

Aanmelden Oncofit
Voornaam
Achternaam
Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?