Wat is oefentherapie?

Oefentherapie is een vorm van therapie die gericht is op het verbeteren van de lichamelijke functie door middel van beweging en oefeningen. Het is een waardevolle benadering voor het bereiken en behouden van een gezond en actief leven. Of het nu gaat om het herstellen van blessures, het verlichten van pijn, het verbeteren van mobiliteit, het voorkomen van blessures of het bevorderen van algemene gezondheid en welzijn, oefentherapie biedt een scala aan voordelen.

De voordelen van oefentherapie:

    1. Herstel en revalidatie: Oefentherapie speelt een cruciale rol bij het herstel van blessures, zoals verstuikingen, spierscheuringen en postoperatieve revalidatie. Door middel van doelgerichte oefeningen kan de mobiliteit worden verbeterd, de spierkracht worden opgebouwd en het herstelproces worden versneld.
    2. Pijnverlichting: Voor mensen met chronische pijnklachten kan oefentherapie verlichting bieden. Door het uitvoeren van specifieke oefeningen kunnen de spieren rondom het getroffen gebied sterker worden gemaakt, wat kan leiden tot pijnvermindering en een betere functie.
    3. Verbeterde mobiliteit en flexibiliteit: Oefentherapie richt zich op het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit van gewrichten en spieren. Regelmatige oefeningen helpen de bewegingsvrijheid te vergroten, waardoor alledaagse activiteiten gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd.
    4. Preventie van blessures: Door middel van oefentherapie kunnen blessures en overbelasting worden voorkomen. De focus ligt op het versterken van spieren, het verbeteren van de houding en het aanleren van de juiste bewegingstechnieken, waardoor het risico op letsel wordt verminderd.
    5. Algemene gezondheid en welzijn: Oefentherapie heeft niet alleen voordelen voor mensen met specifieke aandoeningen, maar draagt ook bij aan de algehele gezondheid en het welzijn. Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt de energie, verbetert de stemming, vermindert stress en bevordert een gezonde levensstijl.

 

Vergoedingen en kosten

Oefentherapie wordt vergoed als behandeling fysiotherapie uit de aanvullende verzekering.
Bent u niet aanvullend verzekerd, dan betaalt u gelijk na de behandeling via pin of contant bij onze frontoffice medewerker. Klik hier voor de tarieven.

Aanmelden oefentherapie Renkum / Heteren

Onze oefentherapeute Mayke Peters is op maandag, woensdag en donderdag aanwezig op onze praktijk in Renkum. Op donderdag is zij in Heteren. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

 

Mayke Peters

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?