Medial taping arnhem

Wat is Medical Taping?

Medical Taping, ook wel bekend als ‘de kleurtjes tape’, wordt toegepast als extra behandelmethode om sneller tot het gewenste resultaat te komen. Bij juist gebruik kan het weefsel beter herstellen en vernieuwen doordat de tape de herstelprocessen ondersteund en activeert. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel oplossen.

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een vergroting van de beweeglijkheid door het activeren of remmen van bepaalde spieren.

De behandelmethode is uiterst effectief, pijnvrij en veilig.
Bij de juiste toepassing ervaart de patiënt gedurende de behandeling al direct verschil.

Indicatie taping:

medical-tapingbanner

  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten.
  • Minder actieve spieren kun je stimuleren en gespannen spieren remmen.
  • Preventief toepassen van medical taping om spieren en gewrichten bij overbelasting te beschermen.
  • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen. Er zijn speciale technieken voor het behandelen van lymfoedeem en hematomen.
  • Correctie van de lichaamshouding of standverandering van een gewricht.
  • Direct invloed op pijndemping.
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfarm).
  • Bestrijding van (spannings-) hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel.
  • Beïnvloedt enkele eigenschappen van het bindweefselvlies door mechanisch en sensorische stimulatie.

Kosten

Physique werkt vanuit kwaliteitsoverweging met CureTape. Bij het gebruik van CureTape vragen wij een financiële bijdrage.
De behandelend therapeut zal een weloverwogen advies geven over het eventuele gebruik van CureTape en zal met u de kosten bespreken. Klik hier voor de tarieven.

Maar liefst vijf dagen per week en ook in de avonden kunt u een afspraak maken voor fysiotherapie. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Fysiotherapeuten

Mailys Petrini

Marloes Reesing

Katrien Rutgers

Erik Wientjes

Kim van Heumen

Garai Hoeve

Anne van Elleswijk

Margot de Valk

Cora Stegman

Klaas van Erp

Martijn Landsaat

Sharon Keller

Jessie Vonk

Isis Albers

Ellen van der Hoek

Eppo te Gussinklo

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?