werkplekonderzoek Fysio Physique Arnhem

We werken door allerlei invloeden langer door. Investeren in inzetbaarheid van de werknemers is om een aantal redenen waardevol. Het kan kosten besparen, een zieke werknemer kost anderhalf tot tweeënhalf keer zoveel als de brutoloonkosten. Werknemers zijn productiever in een prettige, veilige en vitale werkomgeving.

De werkplekcheck en het werkplekonderzoek zijn twee van onze diensten die op de werkplek uitgevoerd kunnen worden en invloed hebben op de inzetbaarheid van de werknemers. Deze diensten worden door TIGRA uitgevoerd. TIGRA Arnhem is onderdeel van het landelijke TIGRA netwerk en een zelfstandig onderdeel van Physique Preventiecentrum.

Werkwijze Werkplekonderzoek TIGRA Arnhem

Met het werkplekonderzoek kijken we naar de huidige situatie en hoe deze te verbeteren is. Er wordt gekeken of een (ergonomische) aanpassing positief bijdraagt aan het verminderen van de klacht, het verbeteren van de productiviteit en het welbevinden van de werknemers. Met het onderzoek wordt de balans van de belasting van het werk en wat de werknemer aan kan in kaart gebracht. Er worden gevalideerde meetmethoden gebruikt, waarbij het rapport ingezet kan worden als verdieping van de RI&E.

Als eerste houdt de (bedrijfs)fysiotherapeut een kort intakegesprek met de werknemer, waarna de fysiotherapeut de werkplek en de werkhouding gaat beoordelen. De werknemer krijgt gericht advies over de (werk)houding en de instellingen van de werkplek. Er wordt daarbij ook gebruik gemaakt van een spierspanningsmeter (EMG).
Verder is er aandacht voor eventuele lichamelijke klachten. De fysiotherapeut geeft advies of training om deze klachten te verhelpen en/of te voorkomen. Daarbij wordt er gekeken naar de werkgerelateerde risicofactoren, maar ook de persoonsgebonden en privégebonden risicofactoren worden onder de loep gelegd.

Kijk hier voor meer informatie.

Vergoeding en kosten

Een werkplekonderzoek wordt niet vergoed vanuit de fysiotherapie. Wel kunt u uw werkgever met ons in contact brengen of het traject zelf bekostigen. Ga naar het aanmeldformulier voor tarieven en aanmelden.

Aanmelden werkplekonderzoek

Maar liefst vijf dagen per week kunt u een afspraak maken voor een werkplekonderzoek. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak, vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3033458 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Arbeidsfysiotherapeuten

Wouter Timmer

Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?