diabetesfit arnhem

Wat is Diabetes Fit Arnhem?

Diabetes Fit Arnhem is een wetenschappelijk onderbouwd beweeg- en leefstijlprogramma voor diabetes patiënten. Het is bedoeld voor mensen met diabetes type I en II. Ook mensen met een verhoogd risico op diabetes kunnen deelnemen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat doelgerichte lichaamsbeweging, met name fitness, diabetes bestrijdt en vermindert. Bewegen zorgt er ook voor dat de lichaamscellen weer gevoelig worden voor insuline en dat de lichaamscellen glucose weert uit het bloed gaan opnemen. Het gevolg is dat u zich beter voelt en fitter wordt. Bewegen heeft ook een positief effect op het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Ook de bijkomende risico’s op het ontstaan van hart- en vaatziekten worden kleiner. Kortom, met het Diabetes Fit programma gaan we door middel van fitness, educatie en adviezen omtrent uw voeding, samen aan uw gezondheid werken.

Persoonlijke begeleiding

Na goedkeuring van de cardioloog en/of huisarts volgt de fysiotherapeutische intake en introductieles. We bespreken een aantal vragenlijsten en nemen een aantal testen af om de huidige fysieke gesteldheid te bepalen. Op basis van de intake maken we een individueel trainingsprogramma voor u, waarbij we rekening houden met uw persoonlijke mogelijkheden en doelstellingen.

Het programma

  • Het programma duurt 12 weken. De deelnemers moeten voldoen aan een aantal inclusiecriteria’s. Het doel van het programma is om de diabetes patiënten weer zo snel mogelijk tot zelfredzaamheid te brengen en zelfstandig sporten.
  • U wordt 2 keer per week intensief begeleid door een speciaal opgeleide fysiotherapeut(e), de
  • De trainingsopbouw en oefeningen zijn individueel afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding tijdens de training.
  • De trainingen duren 60 minuten en is onderverdeeld in de eerste 30 min op de eGym en de laatste 30 min als groep met de fysiotherapeut oefeningen in de zaal.
  • De lessen bestaan uit conditionele en spierversterkende onderdelen, maar ook lenigheid en coördinatie komen aan bod.
  • Uw aanwezigheid en vorderingen worden bijgehouden en met u besproken.

Vergoeding en kosten

  • U betaalt een eigen bijdrage van € 44,05 per 4 weken. Er worden 3 behandelingen voor fysiotherapie en diëtetiek ingepland.
  • U krijgt een fysiotherapie intake, midden-evaluatie en eindevaluatie, dit valt onder uw aanvullende verzekering. Bent u niet aanvullend verzekerd, dan komt het voor eigen rekening. Voor tarieven klik hier.
  • U krijgt een intake bij de diëtiste, midden-evaluatie en eindevaluatie, dit valt in uw basisverzekering tot 3 uur. Let hierbij op dat u hierover eigen risico moet betalen. Sommige verzekeraars hebben in hun aanvullend pakket nog extra vergoedingen voor voedingsadvies. De diëtiste zal in samenspraak met u kijken of u er nog meer zittingen nodig zijn.

Lestijden

Bekijk het lesrooster voor de lestijden op de locatie Arnhem.

Fysio-/oefentherapeuten

Anne van Elleswijk

Garai Hoeve

Aanmelden Diabetes Fit

U kunt zich hieronder aanmelden. Vervolgens wordt u gebeld voor het maken van het intakegesprek met de fysiotherapeut(e).

Diabetes Fit
Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?