Wij bieden gespecialiseerde fysiotherapie voor mensen die lijden aan claudicatio intermittens, ook wel bekend als etalagebenen. Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen uw mobiliteit te verbeteren en uw levenskwaliteit te verhogen.

Wat is Claudicatio?

Claudicatio intermittens is een aandoening waarbij de bloedtoevoer naar de benen verminderd is, meestal als gevolg van perifeer arterieel vaatlijden (PAV). Dit kan leiden tot symptomen zoals pijn, krampen of een vermoeid gevoel tijdens het lopen, die vaak verdwijnen in rust. Deze symptomen kunnen ernstige belemmeringen vormen voor dagelijkse activiteiten en de algehele levenskwaliteit verminderen.

Hoe kan Fysiotherapie helpen?

Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij de behandeling van claudicatio. Onze op maat gemaakte behandelplannen zijn ontworpen om uw symptomen te verminderen, uw loopafstand te vergroten en uw algehele fitheid te verbeteren. Dit doen we door het geven van looptraining.

Onze fysiotherapeuten begeleiden u bij looptrainingen om uw loopafstand geleidelijk te vergroten. Dit omvat intervaltrainingen en geleide wandelsessies om uw uithoudingsvermogen te verbeteren en de pijn bij het lopen te verminderen. Daarnaast kunnen gerichte spieroefeningen helpen bij het versterken van de beenspieren en het verbeteren van de bloedcirculatie. Onze fysiotherapeuten zullen u begeleiden bij oefeningen die specifiek zijn ontworpen om uw mobiliteit te vergroten en uw spierkracht te verbeteren.

Afspraak maken

Wij bieden claudicatio training aan op onze locaties in Arnhem Noord, Elst en Renkum. U kunt hier online een afspraak inplannen met onze therapeuten Katrien of Isis. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Fysiotherapeuten

Isis

Katrien

Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?