Hydrotherapie Arnhem

Hydrotherapie Arnhem

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie die in het water uitgevoerd wordt. Het water is 1.40 meter diep zodat we kunnen staan en lopen. Door te bewegen in water maken we gebruik van de gewichtsloosheid van het lichaam. De temperatuur van het water op locatie van Zwembad Valkenhuizen te Arnhem is tussen de 31 en 32 graden.

Voor wie is hydrotherapie geschikt?

Hydrotherapie is uitermate geschikt voor cliënten die moeite hebben met “bewegen op het droge” door lichamelijke beperkingen of klachten. Door de gewichtloosheid van uw lichaam in het water is hydrotherapie eigenlijk voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Bij chronische klachten of revalidatie aan bijvoorbeeld je enkel, schouder, rug, knie, het kan allemaal! Je hoeft zeker geen waterrat te zijn, voor iedereen zijn er gerichte oefeningen met opbouw naar vooraf opgestelde doelen.

Voordat u begint met hydrotherapie vindt er een intake plaats bij de fysiotherapeut om samen te kijken wat de klachten zijn en of hydrotherapie geschikt is en we bepalen een doelstelling. Hydrotherapie wordt ook wel ter ondersteuning van een behandeling aangeraden.

Wetenschappelijk bewezen

Uit diverse onderzoeken binnen de fysiotherapie is er gebleken dat hydrotherapie een positief effect heeft op de gezondheid en o.a. helpt bij de volgende aandoeningen:

  • Artrotische klachten
  • Beroerte (CVA)
  • Chronische pijn
  • MS (Multiple Sclerose)
  • Osteoporose
  • Reuma (bijvoorbeeld Fibromyalgie, reumatoïde artritis en SLE)
  • Sarcoïdose

Hydrotherapie in groepsvorm

We geven hydrotherapie in groepsvorm bij het bij ons naast gelegen zwembad Valkenhuizen. Dit is natuurlijk niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om elkaar te motiveren om het maximale eruit te halen. De groep bestaat uit gemiddeld ongeveer 7 à 8 personen. Zo krijgt iedereen toch voldoende persoonlijke aandacht.

Tijden en locatie

Hydrotherapie bij Physique vindt plaats op dinsdag en vrijdag van 8:15 – 09:00 uur bij het zwembad Valkenhuizen. Momenteel is er een wachtlijst, we kunnen nog niet aangeven wanneer er weer plek is. 

Vergoeding

Hydrotherapie wordt in de regel vergoed door uw zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Bent u niet aanvullend verzekerd dan kunt u hydrotherapie tevens op abonnementsbasis afnemen voor €73,70 per maand voor één keer per week. Voor andere tarieven klik hier.

Fysiotherapeuten

Kim van Heumen

Marloes Reesing

Aanmelden hydrotherapie

Aanmelden Hydrotherapie
Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?