Spier- of peesblessure? Dan is revalidatie met vliegwiel training Arnhem wellicht iets voor u. Met vliegwieltraining traint u uw spieren of pezen vanuit verschillende invalshoeken. In combinatie met echografisch onderzoek en shockwave- en/of EPTE behandeling is vliegwieltraining de meest effectieve behandeling bij peesletsels.

Wat is vliegwiel training?

Naast echografie, shockwavetherapie en EPTE is training vaak een onderdeel van de behandeling van spier- en peesklachten. We trainen hierbij op kracht, coördinatie of stabiliteit. Normaal gesproken gebeurt dit met behulp van apparaten of gewichten. De beweging waar we bij peesletsel de nadruk op willen leggen is een teruggaande (excentrische) beweging, omdat deze beweging het meest geschikt is om peesweefsel sterker te maken.

Bij vliegwiel training vervangt een op een as gemonteerd draaiend wiel de gewichten. Er is een koord om de as gedraaid. Wanneer er hard aan het koord getrokken wordt, draait de schijf en wordt er ‘kinetische energie’ gecreëerd. Wanneer het koord volledig is uitgerold, zorgt de draaiende schijf ervoor dat het weer wordt opgerold, je kunt hierbij denken aan het effect van een jojo. Deze teruggaande (excentrische) beweging heeft een groot trainingseffect.

Wat zijn de voordelen van vliegwiel training?

  • Door intensieve trainingsmethode groeit de krachtontwikkeling snel.
  • Verbetering van de motorische coördinatie.
  • Verbetering van de interne spierstructuur en versterking van de pezen.
  • Efficiënter door de kortere en intensievere trainingssessies.

Combinatie met Echografie en Shockwave

Regelmatig behandelen we cliënten met (chronische) spier- en peesklachten. We vullen het fysiotherapeutisch onderzoek aan met een echografisch onderzoek, zodat we de exacte locatie van de klacht kunnen bepalen. Door het gebruik van Shockwavetherapie en/of EPTE kunnen we de klacht doelbewust behandelen. Dat de klacht dan verholpen is, wil niet zeggen dat het weefsel of de spier weer volledig hersteld is. Daarom gebruiken we vliegwieltraining om de spieren en pezen weer sterk te maken. Op deze manier kunnen ze de normale belasting weer aan en zal de kans dat de klacht weer optreedt aanzienlijk verminderd worden.

Vergoeding en kosten

Vliegwiel training wordt vergoed uit de aanvullende verzekering als behandeling fysiotherapie.
Bent u niet aanvullend verzekerd, dan betaalt u gelijk na de behandeling via pin of contant bij onze frontoffice medewerker. Klik hier voor de tarieven.

Aanmelden voor vliegwieltraining

Maar liefst vijf dagen per week en ook in de avonden kunt u een afspraak maken voor vliegwiel training. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Fysiotherapeuten

Mailys Petrini

Marloes Reesing

Garai Hoeve

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?