Echografie Arnhem

Echografie Arnhem

Echografie Arnhem ook wel MSU(Musculo Skeletal Ultrasound) genoemd is een vorm van onderzoek, waarbij we met geluidsgolven werken die niet hoorbaar of voelbaar zijn voor de patiënt. Een onderzoek met echografie is gemakkelijk, snel en comfortabel voor de cliënt. Daarnaast kan het wanneer nodig gewoon herhaald worden.
We gebruiken echografie als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek.
Met een echo kunnen we in het lichaam kijken en op een snelle manier duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak vandaan komt. Als we zelf het onderzoek uitvoeren bij een cliënt zien we onmiddellijk de dynamische beelden, dit kan niet bij röntgenbeelden of een MRI, die alleen statische beelden opleveren. Tijdens het echo-onderzoek kan u zelf actief meedoen door te vertellen wanneer en bij welke beweging de pijn toe of afneemt. Op basis hiervan kunnen we een goed behandelplan voor u maken zodat u weer snel klachtenvrij bent.

Wat kun je met echografie?

Met echografie kunnen we verschillende aandoeningen in beeld brengen; zoals afwijkingen aan de knieschijfpees of achillespees, een tenniselleboog, een hielspoor of zelfs een slijmbeursontsteking. Daarnaast kunnen wij bij een spierscheur onderzoeken wat de ernst is en monitoren hoe deze herstelt.
Wij beschikken over een geavanceerd modern echoapparaat met groot beeldscherm waardoor u zelf tijdens het onderzoek mee kunt kijken. Door echografisch onderzoek is het mogelijk om een betere diagnose te stellen en de behandeling te geven die het beste past bij uw klacht. U krijgt van ons op een USB-stick wat foto’s en films mee die zijn gemaakt tijdens uw behandeling.

Wanneer kun je echografie inzetten?

  • Spierblessures
  • Een peesontsteking; in de schouder, elleboog, heup, knie en enkel
  • Een slijmbeursontsteking
  • Scheur in een pees en/of band
  • Zwelling in een gewricht of kapsel

Vergoeding en Kosten

Wanneer er bij een behandeling gebruik wordt gemaakt van echografie apparatuur is er een eigen bijdrage van € 39,95 per echo. Daarnaast wordt er 1 behandeling gedeclareerd bij uw zorgverzekering.

Bent u niet aanvullend verzekerd, dan betaalt u gelijk na de behandeling via pin of contant bij onze frontoffice medewerker. Klik hier voor de tarieven.

Aanmelden voor echografie

Maar liefst vijf dagen per week en ook in de avonden kunt u een afspraak maken voor fysiotherapie. U kunt dit hier online doen. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Fysiotherapeuten

Mailys Petrini

Marloes Reesing

Garai Hoeve

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?