leefstijlcoaching arnhem


Leefstijlcoaching Arnhem. Vergoed vanuit de basiszorgverzekering!

Iedereen heeft zijn/haar eigen manier van leven, maar is dit ook de juiste leefstijl om u gezond en fit te voelen? In hoeverre beweegt iemand voldoende om gezond te zijn? Of in hoeverre eet iemand gezond om ook gezond te zijn? Leefstijl houdt letterlijk ‘de manier van leven’ in. Hierin speelt gezondheid een erg belangrijke rol. Leefstijlcoaching Arnhem helpt hierbij.

Wat is Leefstijlcoaching?

Het doel van leefstijlcoaching is het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl door individuele begeleiding. De leefstijl van de cliënt staat centraal en zal waar nodig worden aangepast. Een mogelijk doel kan gewichtsverlies zijn. De items die van belang zijn bij een gezonde leefstijl worden uitgelegd, waardoor de cliënt zelf kan werken aan zijn/haar gezondheid. Samen met de coach werkt u aan een gezondere manier van leven. U leert hoe gezond eten en meer bewegen onderdeel kunnen worden van uw dagelijks leven. Samen met u bespreekt uw coach iedere bijeenkomst welke stappen u neemt om uw leven te veranderen. Daarbij houdt de coach rekening met uw persoonlijke situatie. U bepaalt het tempo, waardoor u het programma goed vol kunt houden.

Overgewicht

Overgewicht betekent simpelweg dat het lichaam meer energie heeft binnen gekregen dan dat het lichaam nodig heeft. De opname van energie (voeding) is niet in evenwicht met de mate van verbranding van energie. Dit evenwicht kan worden beïnvloed door meer te gaan bewegen of gezonder te gaan eten. Om overgewicht te voorkomen is het belangrijk een gezonde leefstijl te hebben. Dit hangt af van de volgende 5 factoren.
1. Bewegen
2. Roken
3. Alcohol
4. Voeding
5. Stress

Wat doet een leefstijlcoach precies?

De leefstijlcoach analyseert de leefstijl van de cliënt aan de hand van de 5 genoemde factoren en probeert deze samen met de cliënt waar nodig is te verbeteren. Dit wordt gedaan middels 1 op 1 gesprekken, hierin worden adviezen gegeven m.b.t. een gezonde leefstijl. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van e-coaching. Hierbij heeft u contact met uw leefstijlcoach vanuit huis via Skype!

Vergoeding vanuit basiszorgverzekering en losse tarieven

Physique Preventiecentrum is gecontracteerd voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie bij de belangrijkste zorgverzekeraars. De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is per 1 januari 2019 opgenomen in de basiszorgverzekering. Verzekeraars Menzis, Zilveren Kruis, DFZ, Z&Z en CZ vergoeden dit traject grotendeels vanuit de basiszorgverzekering (Zvw)*. Om in aanmerking te komen voor dit leefstijl traject heeft u wel een doorverwijzing nodig van de huisarts. Aanmelden of meer informatie over de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Leefstijlcoaches

Scout Pfaff

Yvonne Bosch

Sascha Roosen

Aanmelden leefstijlcoaching

Aanmelden leefstijlcoaching
Voornaam
Achternaam
Sending
Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?