Over ons - Fysio Physique Arnhem

Ons motto: “Excercise is Medicine!”

Al meer dan 20 jaar is Physique in Arnhem en omgeving een begrip. Een begrip als het gaat om fysiotherapie, (medisch) fitness en re-integratie. De hoge kwaliteit van het personeel in combinatie met diverse sport- en revalidatiefaciliteiten hebben ervoor gezorgd dat we al duizenden cliënten hebben geholpen met hun hulpvraag. Exercise is Medicine is ons motto en dit is niet voor niks. Bij het ontwerpen van behandelplannen zetten we evidence-based (revalidatie)oefeningen in als onderdeel van de behandeling. Onze ervaring als ook diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat fysieke activiteit een optimale gezondheid bevordert als deze een integraal onderdeel uitmaakt van de preventie en/ of behandeling van veel medische aandoeningen. Wij zijn dan ook van mening dat de door Physique aangeboden beweegprogramma’s voor specifieke doelgroepen als COPD, (Ex)hartpatiënten, Diabetes en Obesitas een vast onderdeel zouden moeten zijn van de gezondheidszorg. De resultaten zijn veelal verbluffend.

Bij Physique behandelen wij iedereen als uniek

Onze fysiotherapeuten hebben maar één gezamenlijk doel; het helpen van iedereen dat binnen komt met zijn/haar hulpvraag, wat deze ook mag zijn. Dit doen we samen in overleg met de cliënt en vaak ook multidisciplinair met elkaar als dit nodig is. Het mooie binnen Physique is dat de fysiotherapeuten intern en extern samenwerken om zo de doelen van elke patiënt te kunnen behalen.

Officieel erkend als Preventiecentrum

Physique is officieel erkend als Preventiecentrum via NLActief, voorheen FitVak! Een Preventiecentrum gaat net een stapje verder dan de reguliere dienstverlening. Hierdoor is Physique optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals niet aangeboren hersenletsel, copd, diabetes en obesitas veilig en effectief te begeleiden en trainen.

Wij staan voor kwaliteit en daarom zijn onze behandelingen wetenschappelijk onderbouwd. Wij volgen jaarlijks bijscholingen om deze kwaliteit te bewaken en kennis te hebben van de allernieuwste inzichten.

Toonaangevend op het gebied van re-integratie

Daarnaast is Physique in Arnhem al meer dan 20 jaar toonaangevend op het gebied van re-integratie en interventies. Physique helpt zowel particulieren als bedrijven en organisaties, maar ook gemeenten, overheidsinstellingen zoals het UWV en zorg- en letselschadeverzekeraars met uiteenlopende vragen op het gebied van gezondheid, vitaliteit, werk en re-integratie. Op het gebied Arbeid & Gezondheid is Physique onderdeel van het landelijke TIGRA netwerk. Ons multidisciplinair team bestaat onder andere uit sportarts, gespecialiseerde re-integratiefysiotherapeuten, psychologen, arbeidsbemiddelaars, voedingsconsulenten en medische fitness instructeurs.

Wij spreken verschillende talen zoals Engels, Frans, Duits en een klein beetje Spaans.

In onze locatie is gratis Wifi beschikbaar, wij beschikken over AED’s en er is heerlijke koffie die wordt aangeboden door onze altijd behulpzame receptionist(e).

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?