Tenniselleboog

De tenniselleboog is een veelvoorkomende aandoening waarbij pijn aan de buitenkant van de elleboog optreedt. Physique kan deze klachten behandelen met shockwavetherapie. Soms straalt de pijn uit naar de onderarm, pols en hand. Een ontsteking van de peesaanhechting van de pezen veroorzaakt de pijn. Deze wordt vooral ervaren wanneer de elleboog, pols en vingers gestrekt worden. 

Oorzaak

Wanneer de onderarm extensoren veelvuldig aangespannen worden veroorzaakt dit langdurige trek op het peesweefsel en het botvlies. Dit leidt tot ontsteking. Normaal gesproken ontstaan deze klachten geleidelijk, maar ze kunnen ook accuut opkomen. De klachten worden meestal veroorzaakt door het herhaardelijk maken van dezelfde beweging. Denk hierbij aan computerwerk, poetsen, tuinieren of schilderen. De term tennisarm (of tenniselleboog) is een misleidende naam omdat slechts een klein deel van de mensen met een tennisarm ook daadwerkelijk tennist.

Diagnose

De diagnose wordt gesteld aan de hand van het lichamelijk onderzoek en waar nodig een echografie. Hiermee kunnen we met zekerheid vaststellen wat de aard wat uw klacht is.

Behandeling en herstel

Bij Physique zijn we gespecialiseerd in spier- en peesklachten, waaronder een tenniselleboog.  Er zijn verschillende behandelingen van een tennisarm mogelijk. De therapeut gaat aan de hand van de diagnose samen met u bekijken wat de beste behandeling is. Een behandeling die steeds meer wordt toegepast is Shockwavetherapie. In vrijwel alle gevallen zien we dat er al 80% pijnvermindering is opgetreden binnen 4-5 behandelingen.

Heeft u te maken met deze klacht?

Maak dan vandaag nog een afspraak!

Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?