Arts van Fanaticus Sports Medicine in Arnhem  

Op locatie bij Physique bieden wij een deel van de sportgeneeskundige zorg aan.

U kunt bij onze zelfstandige praktijk voor sportgeneeskunde terecht met uw vragen over bewegen met chronische longziekten of hartaandoeningen. Sportartsen zijn bij uitstek de specialist op het gebied van belasting/belastbaarheid. De sportarts ziet dus niet alleen sporters, maar ook mensen die klachten hebben bij het werk, of een chronische aandoening hebben en mensen die willen starten met bewegen of meer willen gaan bewegen. In Arnhem werkt een long-arts in samenspraak (MDO) met de sportarts van locatie Groningen. Een sportgeneeskundig of longgeneeskundig consult zit in de basisverzekering

Waarvoor kunt u naar arts van Fanaticus in Arnhem?

Healthchecks vanuit het UWV of de verzekeraar

Om voor een algemene ‘health check’ in aanmerking te komen, hoeft u NIET te wachten op een doktersadvies of een verzoek van een eventuele (toekomstige) werkgever. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen gaan ertoe over om hun klanten tegemoet te komen in de kosten van een preventief onderzoek. Sommige maatschappijen vergoeden zelfs een uitgebreid gezondheidsonderzoek eens in het jaar of iedere twee jaar! Het loont de moeite om uw verzekeringspapieren erbij te pakken en na te gaan, hoe het voor u geregeld is.

Het unieke van de (sport)arts binnen Physique is het gegeven dat de (sport)arts is ingebed in de organisatie. Hierdoor zijn er korte lijnen naar de overige disciplines die werkzaam zijn binnen Physique, zoals (sport-) fysiotherapie, oefentherapie, diëtiste en manuele therapie.

Inspanningstest

Een inspanningstest geeft informatie over de functie van het hart en de longen en over de staat van de conditie, onder andere omslagpunten en VO2max. Dus bij klachten van hart- en/of longen is dit de test bij uitstek voor een goede diagnose. Voor mensen met een chronische aandoening (op dit moment met name gericht op hart en longproblemen)  zet de arts in Arnhem de inspanningstest in om een beeld te krijgen van de mogelijkheden en zal daarom een persoonlijk advies geven om de belastbaarheid te verbeteren.

Afspraak maken voor de arts van Fanaticus in Arnhem

Bel voor een afspraak met de arts van Fanaticus in Arnhem met 06 42 56 24 53.

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?