Sportarts Arnhem – Vanuit onze samenwerking met Isala ziekenhuis bieden wij op locatie bij Physique sportgeneeskundige zorg aan.

Sporten is leuk en gezond, maar u wilt natuurlijk wél weten waar u op moet letten. Om de risico’s te beperken is het raadzaam een afspraak te maken met een sportarts in Arnhem voor een sportkeuring of een healthcheck. De sportarts behandelt tevens (sport-)blessures en geeft richtlijnen waar u mee verder kunt voor optimale prestaties. Sportartsen kunnen een second opinion geven en bekijken waar klachten van het steun- en bewegingsapparaat vandaan komen. Een sportgeneeskundig consult zit per 1 januari 2016 in de basisverzekering. Voor een preventief sportmedisch onderzoek of een verplichte sportkeuring is een verwijzing niet nodig. Een sportkeuring wordt alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Sportkeuringen en healthchecks

Om voor een sportkeuring of een algemene ‘health check’ in aanmerking te komen, hoeft u NIET te wachten op een doktersadvies of een verzoek van een eventuele (toekomstige) werkgever. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen gaan ertoe over om hun klanten tegemoet te komen in de kosten van een preventief onderzoek. Sommige maatschappijen vergoeden zelfs een uitgebreid gezondheidsonderzoek eens in het jaar of iedere twee jaar! Het loont de moeite om uw verzekeringspapieren erbij te pakken en na te gaan, hoe het voor u geregeld is.

Het unieke van de Sport Medische Instelling binnen Physique is het gegeven dat de SMI is ingebed in de organisatie. Hierdoor zijn er korte lijnen naar de overige disciplines die werkzaam zijn binnen Physique, zoals (sport-) fysiotherapie, oefentherapie, diëtiste en manuele therapie.

Naast de keuring en onderzoeken kunt u bij ons terecht voor (sport-)blessures en advies. Wij willen u graag helpen te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Ontdek eventuele verborgen gebreken op tijd. Kortom, laat u voorlichten over het verbeteren van uw huidige gezondheidssituatie.

Sportletselspreekuur

  • Alle sporters kunnen hier terecht. Met een verwijzing van de huisarts valt dit sinds 1 januari 2016 onder de dekking van de basis zorgverzekering.
  • Het spreekuur is ook bestemd voor advisering over schoeisel, voeding, training en alle andere medische problemen in relatie tot sportbeoefening.
  • Behandeling van blessures door een sportarts en/of een sportfysiotherapeut.
  • Algemene informatie over sportmedische zaken waaronder preventief medisch sportadvies.
  • Afspraak maken voor sportarts Arnhem spreekuur

    Bel voor een afspraak met de sportarts Arnhem met 038-4245689 en vraag naar secretariaat Isala afdeling Sportgeneeskunde

    Menu