Sportarts Arnhem 

Op locatie bij Physique bieden wij sportgeneeskundige zorg aan.

U kunt bij onze zelfstandige praktijk voor sportgeneeskunde terecht met al uw vragen over bewegen, klachten van het bewegingsapparaat, inspanningstesten, sportmedische onderzoeken, keuringen en adviezen voor prestatie verbetering. Sportartsen zijn bij uitstek de specialist op het gebied van belasting/belastbaarheid. De sportarts ziet dus niet alleen sporters, maar ook mensen die klachten hebben bij het werk, of een chronische aandoening hebben en mensen die willen starten met bewegen of meer willen gaan bewegen.

Een sportgeneeskundig consult zit in de basisverzekering. Voor een preventief sportmedisch onderzoek of een verplichte sportkeuring is een verwijzing niet nodig. Een sportkeuring wordt alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Waarvoor kunt u naar sportarts Arnhem?

Sportkeuringen en healthchecks

Om voor een sportkeuring of een algemene ‘health check’ in aanmerking te komen, hoeft u NIET te wachten op een doktersadvies of een verzoek van een eventuele (toekomstige) werkgever. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen gaan ertoe over om hun klanten tegemoet te komen in de kosten van een preventief onderzoek. Sommige maatschappijen vergoeden zelfs een uitgebreid gezondheidsonderzoek eens in het jaar of iedere twee jaar! Het loont de moeite om uw verzekeringspapieren erbij te pakken en na te gaan, hoe het voor u geregeld is.

Het unieke van de sportarts binnen Physique is het gegeven dat de sportarts is ingebed in de organisatie. Hierdoor zijn er korte lijnen naar de overige disciplines die werkzaam zijn binnen Physique, zoals (sport-) fysiotherapie, oefentherapie, diëtiste en manuele therapie.

Naast de keuring en onderzoeken kunt u bij ons terecht voor (sport-)blessures en advies. Wij willen u graag helpen te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Ontdek eventuele verborgen gebreken op tijd. Kortom, laat u voorlichten over het verbeteren van uw huidige gezondheidssituatie.

Inspanningstest / sportmedisch onderzoek

Een inspanningstest, of sportmedisch onderzoek, geeft informatie over de functie van het hart en de longen en over de staat van de conditie, onder andere omslagpunten en VO2max. Dus bij klachten van hart- en/of longen is dit de test bij uitstek voor een goede diagnose. Als (top)sporter zou u de test kunnen gebruiken voor een meting van de huidige conditie en zal leiden tot prestatie verbetering aan de hand van trainingsadviezen. Voor mensen met een chronische aandoening zet de sportarts in Arnhem de inspanningstest in om een beeld te krijgen van de mogelijkheden en zal daarom een persoonlijk advies geven om de belastbaarheid te verbeteren.

Sportletselspreekuur

  • Alle sporters kunnen hier terecht. Met een verwijzing van de huisarts valt dit onder de dekking van de basis zorgverzekering.
  • Het spreekuur is ook bestemd voor advisering over schoeisel, voeding, training en alle andere medische problemen in relatie tot sportbeoefening.
  • Behandeling van blessures door een sportarts en/of een sportfysiotherapeut.
  • Algemene informatie over sportmedische zaken waaronder preventief medisch sportadvies.

Afspraak maken voor sportarts Arnhem spreekuur

Bel voor een afspraak met de sportarts Arnhem met 06 42 56 24 53.

Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?