COPD beweegprogramma Arnhem

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat doelgerichte lichaamsbeweging goed is voor mensen met COPD. Doelgerichte lichaamsbeweging helpt enorm bij de revalidatie. Hoewel COPD een chronische en progressieve aandoening is helpt het bewegen bij het onderhouden van uw conditie en kracht.

Het medische COPD beweegprogramma Arnhem van PHYSIQUE is een echte aanrader voor iedereen die met COPD klachten kampt en meer van het leven wil kunnen genieten.

Voor wie

COPD is een beweeg- en fitnessprogramma voor COPD Gold 2, 3 en 4 en Gold 1 / Astma.

Persoonlijke begeleiding

Na goedkeuring van de longarts en/of huisarts volgt de fysiotherapeutische intake en introductieles. We bespreken een aantal vragenlijsten en nemen een aantal testen af om de huidige fysieke gesteldheid te bepalen. Op basis van de intake maken we individueel een trainingsprogramma voor u, waarbij we rekening houden met uw persoonlijke mogelijkheden en doelstellingen.

Het programma

  • Het programma bestaat uit 12 weken 2 keer per week intensief begeleid sporten door een speciaal opgeleide fysiotherapeut(e).
  • Het doel van het programma is om de COPD patiënten weer zo snel mogelijk tot zelfredzaamheid te brengen en zelfstandig sporten.
  • De trainingsopbouw en oefeningen zijn individueel afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding tijdens de training.
  • De trainingen duren 60 minuten per keer.
  • De lessen bestaan uit conditionele onderdelen en spierversterkende onderdelen, maar ook trainingen voor lenigheid, ademhalingstraining en coördinatie komen aan bod.
  • Uw aanwezigheid en vorderingen worden bijgehouden en met u besproken

Vergoeding en kosten

  • De kosten voor ons COPD-programma zijn afhankelijk van de klasse van COPD waar u in valt. Voor de eerste 12 weken worden in alle gevallen 3 fysiotherapiebehandelingen gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Informeer via ons aanmeldformulier naar de eventuele kosten na de eerste 12 weken
  • U krijgt een intake bij de diëtiste, midden-evaluatie en eindevaluatie, dit valt in je basisverzekering tot 3 uur. Hierbij dient u rekening te houden met uw eigen risico. Sommige verzekeraars hebben in hun aanvullend pakket nog extra vergoedingen voor voedingsadvies. De diëtiste zal in samenspraak met u kijken of er nog meer zittingen nodig zijn.

Voor ervaringen van deelnemers klik hier.

Lestijden

Bekijk het lesrooster voor de lestijden in op locatie Arnhem.

In Elst bij Sportcentrum de Studio wordt het COPD programma elke maandag en vrijdag om 15:00 uur aangeboden.

We bieden het COPD-programma ook in een andere vorm aan op onze locatie in Renkum de Waag op dinsdag- en donderdagmiddag. Voor meer informatie hierover kunt u mailen naar Isis@physique.nl

Fysiotherapeut

Kim van Heumen

Isis Albers

Aanmelden COPD beweegprogramma

U kunt zich hieronder aanmelden. U wordt vervolgens gebeld om een intake bij de fysiotherapeut in te plannen en krijgt u via de mail al een aantal vragenlijsten toegestuurd.

Aanmelden COPD
Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?