Ervaringen beweegprogramma’s

COPD

Als patiënt met COPD gold 4 ben ik op zoek gegaan naar een voor mij geschikt beweegprogramma. Via een kennis ben ik terecht gekomen bij Preventiecentrum Physique in Arnhem. Ik heb gekozen voor Physique omdat zij uitstekend bereikbaar zijn, goede begeleiding geven en voldoende fitnessapparatuur en kracht apparatuur ter beschikking hebben. Ook hebben zij voldoende en ruime oefenzalen, alsmede afzonderlijke behandelruimtes. Na een eerste gesprek en het afnemen van enkele testen met de fysiotherapeute Yuki de Lange ben ik gestart. Door meer verantwoord te bewegen hoop ik op minder benauwdheid en meer uithoudingsvermogen. Twee keer per week doe ik nu mijn individuele oefeningen en aansluitend volgt er in groepsverband beweeg –en fitheidsoefeningen, dit alles onder begeleiding van de fysiotherapeute waarbij de belasting langzaam wordt opgebouwd. Naast persoonlijke gesprekken met Yuki worden er in de groep ook ervaringen uitgewisseld waardoor je elkaar ook enigszins steunt en stimuleert. Halverwege het programma worden weer enkele testen gedaan waaronder de 6 minuten wandeltest en aan het eind ( na 12 weken ) zal Yuki samen met mij de resultaten bespreken. Vooralsnog helpen deze vormen van bewegen mij om de gezondheidsklachten onder controle te houden en bovendien krijg ik door te blijven bewegen meer lucht en sterkere spieren. Het onder toezicht trainen bevalt mij uitstekend en ook na afloop van het programma, zal ik daar mijn conditie proberen te behouden.
Ben Göbel

Ik heb sinds aantal jaren COPD. Een jaar of drie heb ik nu fysio bij Physique, wat goed bevalt. Sinds een paar maanden is er een COPD groep bij Physique gestart onder leiding van Yuki, wat buiten gewoon goed bevalt. Ik heb er veel baat bij, zowel fysiek als sociaal. Ook als het wat minder met me gaat ga ik toch en doe wat dan mogelijk is. Daarom kan ik het aan een ieder aanbevelen, het brengt veel.
Maarten

Diabetes Fit

Mijn verhaal begint 8 maanden geleden. Ik moest voor controle bij de diabetes arts komen. Na wat onderzoeken bleek dat ik aan de max. zat qua medicatie. Ik kreeg twee keuzes, mijn leven beteren of insuline gaan spuiten. Dat laatste wilde ik absoluut niet en al snel ging ik op zoek naar iets waardoor ik geholpen kon worden.
Ik zocht contact met mijn zorgverzekeraar maar zij gaven aan dat ze niets konden betekenen voor mij.

Mijn familie attendeerde mij erop dat er via physique een traject werd gestart speciaal voor mensen met diabetes. 2 keer sporten in groepsverband en hulp van een diëtiste.
Ik was al bezig met fysiotherapie, de therapeute gaf ook aan dat dit wel eens een goed programma voor mij kon zijn.

Ik ben inmiddels nu 18 weken verder in het programma diabetes Fit en ben op dit moment 10kg afgevallen. Ik slik nu de helft minder aan medicatie en voel me fitter dan ooit. De begeleiding is hartstikke goed en ik heb nu eindelijk de stok achter die spreekwoordelijke deur!

 

Voorlopig ga ik gewoon nog lekker door!
Berry Olde Keizer

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?