Wintersportfit

De wintersport is een periode van intensief skiën, snowboarden, langlaufen of wandelen. Vaak een sport die we in Nederland niet wekelijks doen. Het risico op blessures door 7 dagen achter elkaar te gaan sporten neemt daarbij fors toe. 

Een optimale voorbereiding, waarbij je de specifieke spiergroepen traint voor skiën, snowboarden of andere wintersporten, verkleint de kans op grotere blessures. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je de sportactiviteit beter kan volhouden en dus ook makkelijker de bergen af komt. 

Wat houdt Wintersportfit training in?

De wintersport training is bedoeld voor iedereen die in de winterperiode op wintersport gaat en zich hier graag zo goed als mogelijk op wilt voorbereiden. Denk hierbij aan verschillende kracht oefeningen, maar natuurlijk ook conditie.

Fysiotherapeut Daphne zal de wintersport training verzorgen. Zij is naast fysiotherapeut ook al jaren actief als ski lerares in Oostenrijk. Door deze kennis zou Daphne ook advies geven over de houding en techniek tijdens het skiën en extra aandacht kunnen geven aan de betrokken spieren bij de ski houding.

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en is daardoor aan te passen aan jouw niveau en jouw specifieke sport. 

De training vind 1x per week plaats op maandag middag/avond of op woensdag ochtend, met een tijdsduur van een uur, op locatie Arnhem-Zuid (Sportcentrum Elderveld). De training kan zowel binnen als buiten gedaan worden (met een voorkeur voor buiten). Heb je interesse, meld je dan aan en we bepalen met alle aanmeldingen samen wat het beste moment is om de training te laten plaats vinden.

De trainingen zijn van oktober tot en met februari (4/5 maanden).

Wat zijn de voordelen van wintersporttraining?

Het gericht trainen van de spiergroepen die jij veel gebruikt tijdens de wintersport levert meer kracht en controle op van deze spiergroepen. Hierdoor wordt de kans op een (knie)blessure aanzienlijk kleiner. Daarnaast train je in een kleine groep, waardoor het niet alleen erg persoonlijk is, maar ook gezellig en perfect afgestemd op jouw niveau.

  • Tarief: 50 euro per maand, 4x per maand training.

Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar Daphne@physique.nl

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?