Ik kwam bij Physique terecht met rugklachten. Zo maakte ik kennis met Cressida, ik heb Cressida ervaren, niet alleen als zeer deskundig ( doorvragen, niet met een halve uitleg tevreden, maar echt tot de kern van van de klacht komen) maar ook als een een innemend persoon. Door haar deskundigheid kon ik na 14 behandelingen weer volledig mee doen aan de maatschappij.
Voet-, enkel- of onderbeen pijn
Voet-, enkel- of onderbeenpijn
De voet is een van de meest belaste lichaamsdelen. Logisch dat iedereen er wel eens last heeft van voet-, enkel of onderbeenpijn. De pijn kan komen door allerlei oorzaken, bijvoorbeeld stand, ouderdom, beroep, belasting en sport. Omdat vrouwen vaker nauwe schoenen en hoge hakken dragen, hebben zij eerder last van voetklachten. Ook de enkel kan makkelijk geblesseerd raken. Een blessure ontstaat meestal na verstuiking of verzwikking van de enkel. Hierbij worden de enkelbanden en/of het kraakbeen beschadigd. In de meeste gevallen herstelt u vanzelf. In zo’n 30 procent van de blessures aan de enkel zijn een verdere diagnose en behandeling nodig.
Hoe zit de voet in elkaar?
De voet ziet er als volgt uit: Je hebt de voorvoet met de vijf middenvoetsbeentjes en de tenen, dan komt de middevoet en de achtervoet met voetwortelbeenderen. Het gewricht bij de enkel uit drie botdelen: Het scheenbeen, het kuitbeen en het sprongbeen. Het gewrichtskapsel ligt om de enkel heen. Een paar gewrichtsbanden en pezen zorgen daaromheen voor stabiliteit van de enkel.
Aandoeningen
Onderbeen
- Etalagebenen
- Kneuzing
- Lumbale kanaalstenose (vernauwing wervelkanaal)
- Mediaal tibiaal stress syndroom (0verbelasting onderbeen)
- Zweepslag van de kuit
Enkel
- Achillespees tendinopathie
- Binnenste enkelband letsel
- Buitenste enkelband letsel
- Corpus liberum (los stukje kraakbeen)
- Enkelfractuur (gebroken)
- Fasciitis plantaris (hielspoor)
- Kneuzing
- Reumatoïde artritis
- Tarsaal tunnel syndroom
Voet
- Etalagebenen
- Fasciitis plantaris (hielspoor)
- Hallux rigidus (grote teen stijf)
- Hallux valgus (standafwijking grote teen)
- Kneuzing
- Metatarsalgie (pijn onderkant voorvoet)
- Reumatoïde artritis
- Tarsaal tunnel syndroom<
Loop niet te lang door met voet- enkel- of onderbeenpijn!
Weet u niet precies wat u voor klacht heeft? Klik dan hier en doe de gratis fysiocheck.
Wilt u weten welke behandelingen wij kunnen doen om uw klacht te voorkomen? Klik dan hier voor ons behandelingenoverzicht. Of maak hier een afspraak!
Ik heb een vraag / Bel mij terug
Openingstijden
Maandag – 07:55 tot 21:00 uur
Dinsdag – 07:55 tot 17:10 uur
Woensdag – 8:30 tot 20:30 uur
Donderdag – 07:55 tot 17:30 uur
Vrijdag – 07:55 tot 17:00 uur
Dit zeggen onze klanten
Irene geeft goede dieetadviezen, meedenkend met mijn eetpatroon, waardoor afvallen me vrij moeiteloos afgaat.
Haar deskundigheid in combinatie met het invullen van de voedingsapp geeft me inzicht in mijn eetgedrag waardoor ik een nieuw blijvend evenwicht hoop te hebben gevonden.
Sinds een paar maanden is er een COPD groep bij Physique gestart onder leiding van Yuki, wat buiten gewoon goed bevalt. Ik heb er veel baat bij, zowel fysiek als sociaal. Ook als het wat minder met me gaat ga ik toch en doe wat dan mogelijk is. Daarom kan ik het aan een ieder aanbevelen, het brengt veel.
Na enkele weken van shockwave therapie en een re-check kon geconcludeerd worden dat ik voldoende hersteld was van mijn blessure om mee te doen met mijn kampioenswedstrijd voetbal. Het resultaat spreekt voor zich, volledig hersteld én KAMPIOEN.