Hielspoor shockwave

Hielspoor is een bijverschijnsel van een peesplaatontsteking die verholpen kan worden met shockwave. De pijn wordt niet veroorzaakt door de hielspoor zelf, maar is slechts een bijverschijnsel.

Een hielspoor is een verkalking die doornvormig is,  bij de aanhechting van het peesblad op het hielbeen. Dit hoeft lang niet altijd tot pijn en klachten te leiden. Het proces is vaak geleidelijk en we hebben meer kans het te ontwikkelen naarmate we ouder worden. Wanneer er overmatige botvorming is bij een hielspoor, kan er irritatie ontstaan bij de omliggende structuren in de directe omgeving. Dit geeft de pijn.

Oorzaken

De klachten ontstaan meestal tijdens het lopen of bij langdurig staan. Mensen met overgewicht ervaren vaker klachten bij de hiel.

Behandeling hielspoor met shockwave

Hielspoor kan op verschillende manier behandeld worden en kan een langdurig proces zijn. Uiteindelijk moet de druk op het hielbeen worden weggenomen. Dit kan op een aantal manieren, zoals het verminderen van overgewicht, minder lopen en niet op blote voeten lopen. Onze therapeuten kunnen daarnaast het peesblad behandelen met rekoefeningen en krachttraining. Daarnaast beschikken wij over shockwavetherapie. Met deze vorm van therapie kunnen we hielspoor binnen 6-8 behandelingen verhelpen.

Heeft u te maken met deze klacht?

Maak dan vandaag nog een afspraak!

Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?