Verhelp spier- en peesklachten met het vliegwiel!

Heb je langer bestaande (pijn)klachten of heb je een operatie ondergaan? Misschien is het vliegwiel dan iets voor jou! 

Wat is het vliegwiel? Het vliegwiel is een veilige en goede manier om te trainen bij veel verschillende soorten klachten. Stel je een jojo voor, deze jojo laat je uit je hand vallen en hier zit een bepaalde kracht en snelheid achter. Met deze kracht en snelheid komt de jojo ook weer terug. Het vliegwiel werkt op dezelfde manier. Samen met de fysiotherapeut voer je een bepaalde oefening met je eigen kracht uit. De geleverde kracht moet je op de terugweg dan ook weer opvangen. Deze manier van trainen onderscheid zich van de ‘gewone’ krachtapparaten, omdat je zowel op de heenweg als op de terugweg bezig bent met kracht leveren. Hierdoor spreek je tijdens de training zowel je spier als pees aan.  

Op het vliegwiel kun je gebruik maken van verschillende manieren om te trainen. Zo kun je verschillende schijven (gewichten) toevoegen. Hierdoor kun je zowel kracht, coördinatie als snelheid trainen. Dit maakt dat je met verschillende (pijn)klachten toch goed gebruik kunt maken van het vliegwiel, omdat je altijd op je eigen kracht traint.  

Mocht je interesse hebben om met het vliegwiel te trainen, neem dan vooral telefonisch contact op met Physique via 026-3700243 of mail ons op receptie@physique.nl   

Vorig bericht
Multidisciplinaire samenwerking werpt zijn vruchten af
Volgend bericht
Overname fysiotherapie Jeroen Koenders
Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?