Physique is dé spier-pees specialist in deze regio. Wij kunnen je helpen bij spier- en peesklachten zoals een tenniselleboog, hielspoor en een runnersknee. Hierbij gebruiken we nieuwe en effectieve behandelmethodes, zoals EPTE, Shockwave, Vliegwiel en Echografie.

Wat zijn peesklachten?

Wanneer je lang in dezelfde houding zit of langdurig dezelfde beweging uitvoert kan het zijn dat er overbelasting ontstaat. Dit kan ook gebeuren wanneer je na lang stilstaan een activiteit weer op pakt, bijvoorbeeld hardlopen. Wat er dan vaak gebeurt is dat een pees geirriteerd raakt, dikker wordt en dat er bij het bewegen pijnklachten ontstaan. Dit kan zeer storend zijn bij de dagelijkse activiteiten.

Wat kan ik doen tegen peesklachten?

Wanneer je een overbelaste pees hebt is het vaak verstandig om de belasting aan te passen en te verminderen. Dit betekent over het algemeen rust houden. het nadeel hiervan is dat de kans groot is dat de pees weer geirriteerd raakt bij belasting. Rustig opbouwen is daarom belangrijk. Met onze behandelingsvormen kunnen we dit sneller en efficiënter voor je oplossen.

Echografie

Om te zien of een peesklacht aanwezig is, doen we eerst echografisch onderzoek. Dit onderzoek kan ons samen met uw verhaal helpen om te bepalen hoe erg de klacht is en, waar deze zich precies bevindt en in welke fase de klacht zit. Op deze manier kunnen we nog gerichter behandelen en kunnen we bepalen welke behandeling in uw situatie het beste past.

Shockwave

We gebruiken Shockwave bij de behandeling van peesaandoeningen en chronische klachten. Net als bij echografie werkt shockwave met geluidsgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich door je huid naar de plek waar je blessure zit, dit gebeurt onder een bepaalde druk. Hierdoor verbeteren de stofwisseling en bloedsomloop in het gebied waar de blessure zit, waardoor de pijn afneemt. Op deze manier wordt het lichaam door shockwave gestimuleerd om zelf te genezen.

EPTE

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een nieuwe innovatieve behandeling bij spier- en peesklachten. Voorafgaand aan een EPTE behandeling maken we een echo van het lichaamsgedeelte waar u last van heeft. Wanneer de ontsteking of overbelaste plek gevonden is brengen we op deze plaats een dunne naald in. Je kunt deze naald vergelijken met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Vervolgens wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Deze lichte stroom veroorzaakt een proces waardoor het lichaam weer nieuwe bindweefselvezels gaat aanmaken. Door de echo kunnen we heel specifiek de plek van het ongemak vinden en doelgericht behandelen, dit zorgt voor goede resultaten.

Vliegwiel

Bij vliegwiel training vervangt een op een as gemonteerd draaiend wiel de gewichten. Er is een koord om de as gedraaid. Wanneer er hard aan het koord getrokken wordt, draait de schijf en wordt er ‘kinetische energie’ gecreëerd. Wanneer het koord volledig is uitgerold, zorgt de draaiende schijf ervoor dat het weer wordt opgerold, je kunt hierbij denken aan het effect van een jojo. Deze teruggaande (excentrische) beweging heeft een groot trainingseffect.

Aanmelden voor fysiotherapie

Maar liefst vijf dagen per week en ook in de avonden kunt u een afspraak maken voor uw spier- en peesklachten. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Fysiotherapeuten

Mailys Petrini

Jur Snel

Menu
Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?