Tips voor een gezonde barbeque!

Aangezien het de aankomende dagen weer heerlijk weer wordt is de kans groot dat ook de barbecue weer eens aan gaat. Maar hoe krijg je het voor elkaar om een gezonde barbecue te houden? Waar kun je op letten?

  1. Ga voor gezonde sausjes. Mayonaise, knoflooksaus en cocktailsaus zijn over het algemeen calorierijk en minder vet dan rode saus. Voor sausjes geldt vaak: te veel suiker, te veel zout en te veel vet. De regel ‘rode saus is goede saus’ gaat natuurlijk niet altijd op maar in dit geval zijn sauzen op basis van tomaat gezonder dan witte saus. Behalve als je een saus kiest op basis van (magere) yoghurt zoals bijvoorbeeld tzatziki.
  2. Weersta de verleiding om niet te veel te eten voordat de barbecue van start is gegaan. Het duurt vaker wat langer voordat het vlees gegaard is en geserveerd wordt. Wat er dan vanzelfsprekend gebeurt, is dat je al snel wat stokbrood met wat saus pakt om toch even wat te eten. In plaats van brood kun je ook een salade pakken. Een goed gevulde salade met noten en vele groenten stilt ook de tijdelijke honger!
  3. Leg groenten op de barbecue. Er zijn vele recepten voor bijvoorbeeld een aubergine op een barbecue. Vaak is een aubergine met wat peper en zout al genoeg om lekker en toch gezond te barbecueën. Je kan natuurlijk ook een aantal verschillende groenten in een aluminiumfolie verpakken en deze met wat kruiden en wat olie in zijn geheel op de barbecue leggen. Eet smakelijk!
  4. Kies voor mager vlees. Een kipfilet bevat al veel minder vet dan bijvoorbeeld een hamburger. Kies voor vleessoorten als varkenshaas, biefstuk en entrecote. Of neem een stukje kipfilet of kalkoenfilet.

Smakelijk eten gewenst!

Vorig bericht
Juni staat in het teken van lipoedeem
Volgend bericht
Artroseprogramma is een succes!
Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?