Gezond ouder worden

Zo oud mogelijk worden is leuk. Maar zo gezond mogelijk oud worden is leuker. Naarmate de jaren verstrijken hechten we steeds meer waarde aan gezond lichaam. Voeding heeft hier veel invloed op. Met het juiste voedingspatroon kunnen we langer gezond blijven en de levensduur maximaliseren. Ook kunnen we ons leven plezieriger en comfortabeler maken. Denk aan meer kracht in de spieren, sneller herstel na een training en een betere en diepere slaap.

Het moderne voedingspatroon is anders dan 30 jaar geleden en het aanbod in de supermarkten is groter dan ooit. Als samenleving consumeren we bijvoorbeeld meer suiker, zout en bewerkt voedsel. Terwijl de inname van voldoende groenten, fruit, vis en vezels juist verminderd.

Daar waar we graag gezond(er) oud willen worden is het belangrijk om aandacht te besteden aan de producten die we gebruiken en de maaltijden die we maken. Naarmate we ouder worden veranderd onze lichaamssamenstelling. De hoeveelheid vetmassa neemt toe en de hoeveelheid spiermassa neemt af. Ook worden de spieren kleiner waardoor je minder kracht kan ervaren in de dagelijkse activiteiten. Zoals het dragen van een boodschappentas of het optillen van een object. Deze lichamelijke veranderen kunnen we niet tegenhouden. We kunnen ze wél vertragen door beter te (gaan) eten en voldoende te blijven bewegen.

Maar wat moet je dan eten om vitaal ouder te worden? Daar kan de diëtist bij helpen. Met een uitgebreide intake wordt het huidige voedingspatroon in kaart gebracht en geanalyseerd welke voedingsstoffen je tekort komt. Wil je sterker worden en voorkomen dat je spiermassa verliest? Dan is het essentieel om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Maar hoeveel heb je nodig en welke producten kan je kiezen? Ook hier kan de diëtist bij helpen. Tijdens het intakegesprek gaan we ook samen meten met een speciale weegschaal wat de hoeveelheid vet-en spiermassa is. En na afloop ontvang je een persoonlijk voedingsadvies om mee aan de slag te gaan!

Een afspraak worden gemaakt via de receptie van Physique via 026-370 0243 of door te mailen naar de diëtist: thalita@physique.nl

Vorig bericht
Geen contract bij ENO
Volgend bericht
Overname Praktijk voor fysiotherapie Cora Stegman
Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?