Bewegen met kanker helpt!

Als u kanker hebt en daarvoor behandeld wordt, is de kans groot dat u door de combinatie van de ziekte en de behandeling vermoeid raakt. Veel rust lijkt dan beter dan fysieke inspanning. Toch blijkt in veel gevallen het tegendeel waar. Juist door meer te bewegen bij kanker, of zelfs te sporten, bestrijdt u die vermoeidheid effectiever.

Wie bij de diagnose kanker een redelijk goede conditie en voldoende spiermassa heeft, zal een chemokuur of bestraling beter kunnen doorstaan. Ook komt uit onderzoek naar voren dat wie tijdens de behandeling lichamelijk actief blijft, positieve gezondheidseffecten ervaart. Zo is chemotherapie beter te verdragen als u voldoende blijft bewegen. En u verkleint daarmee ook het risico op voortijdig stoppen van de behandeling. In geval van een operatie wordt het herstel bespoedigd als u fysiek actief bent – zowel vóór als na de ingreep.

Als kankerpatiënt kunt u natuurlijk gewoon beginnen met bewegen en daarmee zelf direct bijdragen aan een succesvollere behandeling. Bij Physique Preventiecentrum bieden wij mensen met kanker (voor, tijdens en na een behandeling) een persoonlijke beweegprogramma Oncofit aan door een in kankerzorg gespecialiseerde fysiotherapeut. Bij het beweegprogramma Oncofit wordt er voor u uitgezocht welke inspanning u in welke fase aankunt. De fysiotherapeut zal de duur, de intensiteit en de aard van het bewegingsprogramma steeds weer zorgvuldig afstemmen op uw mogelijkheden van het moment. Ook een licht programma kan al helpen om vermoeidheid en andere klachten te doen verminderen.

Aanmelden Oncofit

Oncofit wordt aangeboden op locatie in Arnhem Noord, Arnhem Zuid en Elst. Klik hier voor meer info en aanmelden voor een intake met een van onze fysiotherapeuten.

Vorig bericht
Nieuw! Artroseprogramma 12x vergoed door zorgverzekering
Volgend bericht
Nieuw bij Physique: Compex!
Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?