Voedselallergie

Voedselallergie of intolerantie, de diëtist kan u helpen!

Voedselallergie en intolerantie komen regelematig voor, de diëtist kan u hierbij helpen. Bij een voedselallergie maakt het afweersysteem in het lichaam antistoffen tegen bepaalde eiwitten in de voeding. Doordat het lichaam deze antistoffen afgeeft treden er ziekteverschijnselen op. Bekende voedselallergieën zijn: koemelkallergie, glutenallergie (coeliakie), pinda-en notenallergie en soja-allergie. Bij een voedselintolerantie reageert het afweersysteem niet door antistoffen af te geven maar veroorzaakt het voedsel zelf de ziekteverschijnselen. Het meest bekend is lactose-intolerantie waarbij de lactose (melksuiker) niet kan worden afgebroken in de darmen omdat het enzym lactase ontbreekt.

Wat kan de diëtist voor u betekenen bij voedselallergie en intolerantie?

Wanneer u last heeft van een voedselallergie of intolerantie dan kan de diëtist helpen bij het samenstellen van een goede voeding waarbij de allergenen vermeden worden. U kunt bij de diëtist terecht voor onder andere:

  • Koemelkallergie
  • Kippeneiwitallergie
  • Tarweallergie
  • Pinda-en notenallergie
  • Soja-allergie
  • Kruisallergieën
  • Alle soorten intoleranties

Samen met de diëtist gaat u kijken welke producten in de voeding u het beste kan vermijden om de klachten te verminderen en/of te laten verdwijnen. Daarbij helpt de diëtist ook met het samenstellen van een gezond voedingspatroon om te voorkomen dat u tekorten op loopt in de voeding.

Vergoedingen

Bij doorverwijzing krijg je drie uren dietetiek per jaar vergoed. In sommige aanvullende verzekeringen zijn zelfs extra uren diëtetiek opgenomen. Klik hier om te zien wat voor u vergoed wordt.

Aanmelden diëtist

U kunt een afspraak maken voor hulp bij voedselallergie met onze diëtistes op onze locaties in Arnhem Noord, Elst en Nijmegen. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak? Vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?