Voeding zwangerschap

Voeding en zwangerschap

De zwangerschap hoort een van de mooiste fases van het leven te zijn voor een vrouw. Echter kunnen er bij een zwangerschap op het gebied van voeding en gezondheid ook klachten ontstaan. Zoals zwangerschapdiabetes, misselijkheid of een overmatige gewichtstoename. De diëtist kan helpen bij allerhande zwangerschapsklachten.

Bet u zwanger of wilt u zwanger worden? En vraagt u zich weleens een van de volgende dingen af?

  • Wat is gezonde voeding tijdens mijn zwangerschap?
  • Wat mag ik wel en wat mag ik niet eten tijdens mijn zwangerschap?
  • Hoeveel extra moet ik eten om mijn kindje goed te laten groeien?
  • Wat kan ik doen bij vermoeidheid of ochtendmisselijkheid?
  • Welke supplementen heb ik tijdens mijn zwangerschap nodig?
  • Mag ik nog wel sporten als ik zwanger ben?

Dan kan hulp van een diëtist uitkomst bieden. Uw zwangerschap is een belangrijke tijd: U en uw kindje hebben voldoende voedingsstoffen nodig om in conditie te blijven en goed te groeien. De voeding speelt hierbij een cruciale rol. Een zwangerschap vraagt veel van uw lijf. Daarom is het belangrijk dat u zo goed mogelijk voor uzelf en uw kindje zorgt. Hiervoor heeft u een zorgvuldig samengestelde en uitgeblanceerde voeding nodig die past bij uw leefstijl.

Maar ook als u klachten hebt zoals misselijkheid, een lage bloeddruk, zwangerschapsdiabetes of vermoeidheid is goede van voeding van groot belang. Vaak kunt u met het aanpassen van uw voeding de klachten verminderen en soms zelfs helemaal voorkomen.

Wat kan de diëtist voor u betekenen bij een zwangerschap?

Een diëtist stelt een volwaardige en op u afgestemde voeding samen zodat u en uw kindje tijdens de zwangerschap niks tekort komen. Zo voelt u zich zo prettig mogelijk en kan uw kindje zich optimaal ontwikkelen. Ook na de zwangerschap kan hulp van een diëtist nodig zijn. Bijvoorbeeld als u weer op het oude gewicht wilt komen of wanneer u borstvoeding geeft.

Vergoedingen

Bij doorverwijzing krijgt u drie uren dietetiek per jaar vergoed. In sommige aanvullende verzekeringen zijn zelfs extra uren diëtetiek opgenomen. Klik hier om te zien wat voor u vergoed wordt.

Aanmelden diëtist

U kunt een afspraak maken voor voedingsondersteuning bij zwangerschap met onze diëtistes op onze locaties in Arnhem Noord, Elst en Nijmegen. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak? Vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?