Voeding bij kanker

Voeding bij kanker, de diëtist kan u helpen

Bij de diagnose kanker zult u niet direct aan voeding en beweging denken. Maar beide hebben wel degelijk een grote invloed op het verloop en de behandeling van kanker. Kanker vraagt veel van het lichaam waardoor het noodzakelijk is om in een goede conditie te zijn en blijven. De juiste voeding kan bijdragen aan extra energie, voldoende voedingsstoffen en het voorkomen van spierafbraak en ondergewicht.

Wat kan de diëtist voor u betekenen bij kanker?

Een diëtist kan helpen bij het samenstellen van een goede voeding voor kankerpatiënten. Er zijn verschillende soorten kanker en daarom ook veel verschillende behandelingen. Deze vragen allemaal iets anders van uw lichaam. Ook reageert elk lichaam weer anders op de kanker, behandelingen en huidige voeding. Omdat elke patiënt een persoonlijke aanpak nodig heeft is het handig om hulp in te schakelen van de diëtist. De diëtist kan helpen bij:

  • Ongewenst gewichtsverlies
  • Ongewenste gewichtstoename
  • Slik, kauw-en smaakproblemen
  • Gebruiken maken van sonde-of drinkvoeding
  • Optimaal voedingsadvies tijdens bestraling en/of chemotherapie
  • Een dagelijks passend voedingsschema
  • Vragen over voeding voor, tijdens en na de behandeling

De diëtist kan helpen om een volwaardige voeding te creëren, rekening houdend met uw aanwezige voedingsproblemen. De diëtist berekent wat u nodig heeft en stelt voedingsadviezen op afgestemd op uw persoonlijke situatie. In het verloop van de behandeling of herstel bekijkt u samen wat het resultaat is en stelt de diëtist zo nodig de adviezen bij.

Vergoedingen

Je kunt bij Voeding + Advies in de meeste gevallen een afspraak maken zónder dat daar een verwijzing van een (huis)arts voor nodig is. Sommigen verzekeraars vragen echter wél een verwijzing. De eerste drie uur van dieetadvisering worden vanuit het basispakket vergoed. Bij een aanvullende verzekering heb je soms recht op meer uren. Het is slim om dit eerst even goed na te vragen bij de zorgverzekeraar. U kunt het ook hier nakijken.

Aanmelden diëtist

U kunt een afspraak maken met onze diëtistes op onze locaties in Arnhem Noord, Elst en Nijmegen. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak? Vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?