Nierziekten diëtist

Nierziekten, de diëtist helpt u!

Om nierziekten te voorkomen, is gezonde voeding belangrijk, die diëtist kan u hierbij helpen. Met gezonde voeding beschermt u uw nieren, de nierfunctie gaat dan minder snel achteruit. Voor de meeste nierpatiënten is het voldoende om “gewoon” gezond te eten. Met gezonde voeding krijgt u alle voedingsstoffen binnen die het lichaam nodig heeft. Hierdoor voelt u zich fitter en blijft u in goede conditie. Ook heeft een medische behandeling dan meer effect. Bij ernstige nierschade is echter wel een speciaal dieet nodig.

Wat kan de diëtist voor u betekenen bij nierziekten?

Bij nierziekten is het raadzaam een diëtist te raadplegen die kan helpen met het samenstellen van een gezond voedingspatroon. Bij nierschade gaat de werking van de nieren langzaam achteruit. Goede voeding helpt om dit proces te vertragen. Ook kan goede voeding helpen om klachten te voorkomen of verminderen.

Bij het aanpassen van de voeding kunt u hulp krijgen van een diëtist. Die houdt rekening met uw eetgewoonten en persoonlijke omstandigheden. Dat maakt het voor u makkelijker om het dieet vol te houden.

Vergoedingen

Bij doorverwijzing krijgt u drie uren dietetiek per jaar vergoed. In sommige aanvullende verzekeringen zijn zelfs extra uren diëtetiek opgenomen. Klik hier om te zien wat voor u vergoed wordt.

Aanmelden diëtist

U kunt een afspraak maken voor hulp bij nierziekten met onze diëtistes op onze locaties in Arnhem Noord, Elst en Nijmegen. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak? Vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?