Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk

Heeft u last van een hoge bloeddruk? De diëtist kan u helpen dit te verminderen. Hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd, is een veel voorkomende aandoening. Uw bloeddruk is te hoog als bij de arts uit meerdere metingen naar voren komt dat deze hoger is dan 140/90. Een hoge bloeddruk geeft weinig tot geen klachten, maar is wel degelijk gevaarlijk. Wanneer u langere tijd rondloopt met een te hoge bloeddruk, dan heeft u een verhoogd risico op hart- en vaatziekten (hartinfarct, beroerte en hartfalen).

Er zijn een aantal leefstijlfactoren die invloed hebben op de bloeddruk, namelijk:

  • Roken
  • Een hoge zoutinname
  • Overgewicht
  • Onvoldoende beweging
  • Alcohol
  • Stress

Wat kan de diëtist voor u betekenen?

De diëtist besteedt tijdens het intakegesprek extra aandacht aan bovenstaande factoren en vraagt hierbij specifiek uw voedingspatroon na. Op deze manier wordt onder meer uw zoutinname in kaart gebracht en wordt er met u meegedacht over alternatieven.Bij overgewicht werkt afvallen vaak bloeddrukverlagend; daarmee vangt u twee vliegen in één klap. Ook over beweging, stress en roken valt wat te zeggen, maar wellicht is er maar een kleine aanpassing in uw leefstijl nodig die voor voldoende resultaat kan zorgen.

Welke leefstijlaanpassingen het beste resultaat leveren en op lange termijn goed vol te houden zijn is voor iedereen anders. Samen met u gaan we alle opties en mogelijkheden af om op een voor u prettige manier de hypertensie te verminderen.

Vergoedingen

Bij doorverwijzing krijgt u drie uren dietetiek per jaar vergoed. In sommige aanvullende verzekeringen zijn zelfs extra uren diëtetiek opgenomen. Klik hier om te zien wat voor u vergoed wordt.

Aanmelden diëtist

U kunt een afspraak maken voor hulp bij een hoge bloeddruk met onze diëtistes op onze locaties in Arnhem Noord, Elst en Nijmegen. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak? Vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?