ervaringen Fysio Physique ArnhemHieronder vindt u enkele ervaringen van patiënten die u voor zijn geweest;

Ervaring fysiotherapie bij langdurige klachten

Al een aantal jaren heb ik wekelijks fysiotherapie bij Physique. Door een stofwisselingsziekte en wat andere gebreken heb ik (ernstige) artrose in mijn hele lichaam. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb iedere week te komen zodat door de behandelingen mijn kwetsbare gestel toch stabiel blijft en mijn mobiliteit niet of nauwelijks achteruit gaat. En bovenal dat naast de wekelijkse behandelingen van mijn enkel ook andere regelmatig voorkomende pijnen in gewrichten en spieren direct behandeld kunnen worden. Daardoor blijf ik niet in onzekerheid zitten wat de oorzaak zou kunnen zijn en kan de fysiotherapeut direct een diagnose en/of behandeling en oefeningen voorstellen. Dankzij de wekelijkse behandelingen en voorstellen voor oefeningen is mijn mobiliteit en zelfstandigheid nog steeds redelijk. Goed zal het niet meer worden maar de begeleiding/behandeling is voor mij erg belangrijk.

Behandeling heupklachten

Begin 2018 heb ik me bij Physique gemeld voor langdurige pijnklachten in mijn linker heup, na de routinematige vragen te hebben beantwoord werd door de medewerkster van de receptie een afspraak gemaakt voor de behandeling van mijn klachten.
Ik heb een abonnement bij Physique waardoor ik regelmatig gebruik maak van de fitnesszaal, dus lag het voor de hand om ook voor de klachten me tot Physique te wenden.
Na een korte intake werd door de therapeut mijn linker heup bekeken en heb ik een aantal oefeningen gedaan.
In eerste instantie dacht ik dat mijn heup slijtage vertoonde, maar gelukkig bevestigde de therapeut dat dit niet het geval was.
D.m.v. massage en oefeningen zou de aandoening over kunnen gaan en er werd een oefenprogramma voor me gemaakt. Inderdaad na een wekelijks bezoek aan de therapeut verminderde mijn klachten. Na een halfjaartje ben ik zelfs klachtenvrij.
Ik heb de behandelmethode als prettig ervaren waarbij steeds in overleg met mij naar het vervolgtraject werd gekeken.
Was ik maar eerder met mijn pijntjes naar Physique gegaan dat had het ongemak van moeilijk zitten, wandelen en hardlopen worden voorkomen.

Een sportieve 65-plusser

Behandeling peesplaat onder mijn voet

Ik heb al meer dan 5 jaar klachten onder mijn voet. Al meerdere malen voor bij een fysiotherapeut geweest, zonder echt resultaat.
Aangezien ik werk als fysiotherapeute binnen Physique en ik samen met mijn collega’s begin 2018 ben begonnen met de cursussen echografie, shockwave en EPTE ben ik er achter gekomen dat de pijn onder mijn voet al die tijd werd veroorzaakt door een fikse peesontsteking. Ja, ook ik als fysiotherapeute heb soms helaas klachten.
Tijdens de cursus EPTE werd ik dan ook gelijk als proefpersoon gebruikt. Laat ik nou net als de dood zijn voor naalden en dus toch beetje angstig op de bank gaan liggen. Een EPTE behandeling bestaat uit het prikken in de ontstoken pees met een dry needling naald in een soort metalen pen, waar vervolgens stroom op wordt gezet.
Er werd in mijn ontstoken pees een behandeling EPTE uitgevoerd door de cursusleider. Het prikken zelf voelde aan als of je op een punaise stapt, vrij scherp maar van korte duur. Toen hij de stroom erop zette voelde dit als een druk en soms wat scherpere pijn, maar goed vol te houden. De behandeling duurde niet langer dan 2 minuten. Toen ik opstond en op mijn voet ging staan had ik gelijk minder pijn dan toen ik op de bank stapte. Voor iemand die al 5 jaar de eerste paar stappen altijd pijnlijk en stijf zijn geweest, was dit een rare sensatie. De pijn bleef een aantal dagen weg. Er wordt ook duidelijk uitgelegd dat EPTE alleen een hulpmiddel is en dat oefentherapie de basis is. Uiteindelijk ben ik na 5 keer prikken en de oefeningen die we geleerd hebben uit te voeren bijna pijnvrij. Na 5 jaar veel pijn en klachten met sporten en dan binnen 5 weken bijna pijnvrij te zijn vond ik natuurlijk helemaal top! Ik blijf de oefeningen doen en heb inmiddels goede steunzolen die mij helpen mijn voet te ondersteunen.
Ik ben heel blij dat wij deze cursus hebben gedaan en nu ook binnen Physique andere mensen met dit soort peesontstekingsklachten kunnen helpen op korte termijn van hun klachten af te zijn!

“Heb jij klachten aan je schouder, elleboog, knie, achillespees of onder je voet(hielspoor)? Dan kun wij jou hier goed bij helpen met behulp van echografie, shockwave, vliegwiel training en/ of EPTE.”

Maïlys Petrini(coordinator Fysiotherapie Physique Preventiecentrum)

Diëtiste

Irene geeft goede dieetadviezen, meedenkend met mijn eetpatroon, waardoor afvallen me vrij moeiteloos afgaat.
Haar deskundigheid in combinatie met het invullen van de voedingsapp geeft me inzicht in mijn eetgedrag waardoor ik een nieuw blijvend evenwicht hoop te hebben gevonden.
Marianne

Fysiotherapie bij rugklachten

Toen ik getroffen werd, enkele weken geleden, ben ik, via googelen, bij SHK terecht gekomen, zij waren namelijk gespecialiseerd in het behandelen van de onderrug als gevolg van een hernia of ischias. Zo maakte ik kennis met Cressida, ik heb Cressida ervaren, niet alleen als zeer deskundig ( doorvragen, niet met een halve uitleg tevreden, maar echt tot de kern van van de klacht komen) maar ook als een een innemend persoon. Door haar deskundigheid kon ik na 14 behandelingen weer volledig mee doen aan de maatschappij. Nogmaals ik ben blij en dankbaar dat onze wegen elkaar gekruist hebben en mochten de klachten terug komen zal ik zeker weer bij haar aankloppen.
Dick Derksen

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?