Eetstoornis

Eetstoornis? Vraag de diëtist om hulp.

Wanneer er sprake is van een afwijkend, verstoord en/of ongezond eetpatroon vanwege eetstoornis dan kan de diëtist u helpen. De meeste bekende eetstoornissen zijn anorexeia nervosa, boulimia nervoca en eetbuienstoornis. Mensen met anorexia hebben vaak het gevoel dat ze dik zijn terwijl dit in de werkelijkheid niet zo is. Bij boulimia is er sprake van heftige eetbuien met compensatie tot gevolg zoals extreem sporten, laxeren, overgeven en een periode vasten. Mensen met een eetbuistoornis hebben last van hevige eetbuien maar compenseren dit niet altijd. In alle gevallen is er ook vaak hulp van een psycholoog nodig.

Wat kan de diëtist voor u betekenen bij een eetstoornis?

De diëtist kan helpen met het verbeteren van de voeding. Door een eetstoornis kunnen namelijk tekorten ontstaan. Denk aan een tekort aan vitaminen en mineralen. Daarnaast biedt de diëtist een luisterend oor en proberen wij stap voor stap te helpen met het verbeteren van de voeding.

Vergoedingen

Bij doorverwijzing krijgt u drie uren dietetiek per jaar vergoed. In sommige aanvullende verzekeringen zijn zelfs extra uren diëtetiek opgenomen. Klik hier om te zien wat voor u vergoed wordt.

Aanmelden diëtist

U kunt een afspraak maken voor hulp bij eetstoornissen met onze diëtistes op onze locaties in Arnhem Noord, Elst en Nijmegen. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak? Vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?