Wat is een Compex?

Een Compex is een fysiotherapeutisch hulpmiddel om de spieren aan te sturen. De Compex geeft elektronische schokjes naar de spieren toe. Dit zorgt ervoor dat (inactieve) spieren aan het werk gezet worden en bepaalde bewegingen die eerst niet mogelijk waren, nu wel uitgevoerd kunnen worden. Het versterkt de spier, verlicht pijn en zorgt voor spierherstel.

Hoe werkt een Compex?

Een Compex werkt eigenlijk heel simpel. De therapeut plakt de plakkers op de betreffende spier, daarna schuift hij/zij de elektroden op de plakkers. Met een klein apparaat bepaalt de fysiotherapeut de standen en de functie. Er worden elektrische schokjes afgegeven in de spier, tijdens de schokjes moet de spier worden aangespannen. Na de schokjes volgt een rustmoment met ontspanning. Zo wisselen de schokjes en rustmomenten elkaar af.

Mijn ervaring (Ilse, 18)

Mijn naam is Ilse Scholten. Ik ben 18 jaar. Ik ben twee keer geopereerd aan mijn linkerknie. Na mijn tweede operatie mocht ik na 4 weken naar de fysio. Bij de fysio zijn we de eerste paar weken bezig geweest met het buigen van mijn knie en het aanspannen van mijn bovenbeenspieren met een Compex. In het begin wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten en hoe het werkte. Mijn fysiotherapeut heeft mij in het begin duidelijk verteld hoe het werkt. Na er een paar keer mee gewerkt te hebben kon ik de Compex zelf aansluiten en zelf beginnen. Na de eerste weken zag je al vooruitgang met het aanspannen van mijn bovenbeenspieren. Ik vond het ook prettig om met een Compex te werken.Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?