Wat is Claudicatio?

Claudicatio intermittens is een aandoening waarbij de bloedtoevoer naar de benen verminderd is, meestal als gevolg van perifeer arterieel vaatlijden (PAV). Dit kan leiden tot symptomen zoals pijn, krampen of een vermoeid gevoel tijdens het lopen, die vaak verdwijnen in rust. Deze symptomen kunnen ernstige belemmeringen vormen voor dagelijkse activiteiten en de algehele levenskwaliteit verminderen.

 

Hoe kan Fysiotherapie helpen?

Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij de behandeling van claudicatio. Onze op maat gemaakte behandelplannen zijn ontworpen om uw symptomen te verminderen, uw loopafstand te vergroten en uw algehele fitheid te verbeteren. Enkele van de voordelen van fysiotherapie voor claudicatiepatiënten zijn onder meer:

 

1. Looptraining:

Onze fysiotherapeuten begeleiden u bij looptrainingen om uw loopafstand geleidelijk te vergroten. Dit omvat intervaltrainingen en geleide wandelsessies om uw uithoudingsvermogen te verbeteren en de pijn bij het lopen te verminderen.

 

2. Spieroefeningen:

Gerichte spieroefeningen kunnen helpen bij het versterken van de beenspieren en het verbeteren van de bloedcirculatie. Onze fysiotherapeuten zullen u begeleiden bij oefeningen die specifiek zijn ontworpen om uw mobiliteit te vergroten en uw spierkracht te verbeteren.

 

3. Educatie en leefstijladvies:

We voorzien u van uitgebreide educatie over claudicatie en leefstijladvies om uw algehele gezondheid te bevorderen. Dit omvat advies over gezonde voeding, stoppen met roken en het belang van regelmatige lichaamsbeweging.

 

4. Motivatie en ondersteuning:

Ons team staat altijd klaar om u te ondersteunen en te motiveren tijdens uw reis naar een betere gezondheid. We begrijpen dat het omgaan met claudicatie uitdagend kan zijn, en we zijn hier om u aan te moedigen en te ondersteunen bij elke stap van het proces.

 

Aanmelden claudicatio

Voor claudicatio kunt u terecht op onze locaties in Arnhem Noord en Elst. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

 

Katrien Rutgers

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?