Klachten na Covid-19? Onze therapeuten helpen je!

Voormalig coronapatiënten kampen na besmetting vaak nog langdurig met klachten zoals vermoeidheid en conditieverlies, verlies in spierkracht en benauwdheid. Om deze klachten te verminderen kan fysiotherapie helpen. Voor deze groep is het aantal fysiotherapiebehandelingen in de basisverzekering uitgebreid met maximaal 50 behandelingen (*let op: dit gaat af van uw eigen risico).

Wat krijg je vergoed?

Alle ex-coronapatiënten die op de reguliere ziekenhuisafdeling hebben gelegen of thuis ernstig ziek zijn geweest komen in aanmerking voor de ruimere dekking van de basisverzekering. Voor IC-patiënten is er een ander revalidatietraject, die overigens ook wordt gedekt door de ziektekostenpolis.

Bij post-coronazorg is het wel belangrijk dat er eerst een indicatie wordt gedaan door een huisarts of een andere arts, zoals een longarts. De zorg is alleen bedoeld voor mensen die langdurig klachten ondervinden, zoals vermoeidheid of benauwdheid.

De extra paramedische zorg voor ex-covid-patiënten moet bovendien binnen een half jaar plaatsvinden. Dit kan eventueel verlengd worden op verwijzing van een medisch specialist.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten? Vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243, of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie. U kunt terecht op onze locaties in Arnhem Noord, Arnhem Zuid en Elst.

Cressida Albersen

Yuki de Lange

UpSolution Team

Sander Roverts

UpSolution Team

Chat openen
Vraag of afspraak afzeggen 06-22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?